Bonusar kan krydda dina odds

Det har knappast undgått någon att spelbolagen nuförtiden lockar med olika typer av insättningsbonusar för att framstå som det mest attraktiva spelbolaget på marknaden. Visst låter det bra med erbjudanden som till exempel dubblar din första insättning. Det är naturligtvis lätt att lockas av tanken att sätta in 1000 kronor och därmed få 2000 kronor att spela för exempelvis. Man bör dock förstå reglerna för bonussystemet innan man registrerar ett konto som ny kund hos en bettingsida.

Först och främst är det naturligtvis inte så att man kan sätta in 1000 kronor, få 1000 kronor i bonus och sedan plocka ut 2000 kronor direkt. Det vore en mycket dålig affär för spelbolagen. Alla bonuserbjudanden har någon form av omsättningskrav på bonuspengarna. Det kan till exempel innebära att bonuspengar måste användas att spela på ett visst antal gånger innan det går att göra ett uttag från spelkontot. Hur många gånger man behöver omsätta bonuspengarna varierar från spelbolag till spelbolag, men räkna med mellan 3 till 6 gånger generellt.

Sedan räcker det oftast inte med att spela för pengarna ett visst antal gånger. Oddset man spelar på måste ofta överstiga ett definierat värde. Detta för att inte göra det lätt för spelaren att omsätta bonuspengar genom att spela på givna matcher så som till exempel Sverige – Ungern i ishockey-VM. Där skulle kanske ett odds på Sverige som vinnare vara 1.05. Med sådana odds skulle det vara relativt enkelt att spela för bonuspengarna ett visst antal gånger med mer eller mindre säkra vinster och därefter plocka ut pengarna från sitt konto när omsättningskraven är uppfyllda. Reglerna säger därför oftast att oddsen man spelar på måste vara minst t. ex. 1,80 för att det skall räknas till antalet omsättningar av sina bonuspengar.

Alla seriösa spelbolag har tydliga regler för hur många gånger bonuspengar måste omsättas samt till vilket lägsta odds. Därtill kommer oftast regler om att man inte får hel-gardera en match. En match i baseball kan aldrig bli oavgjort och därför finns det bara två möjliga utfall, en 1:a eller en 2:a. Det är således inte regelrätt att spela på både en 1:a och en 2:a för sina bonuspengar för att på så sätt garantera att åtminstone en del av bonuspengarna kommer räknas till omsättningskraven. Syftet är alltså att det inte skall finnas något sätt att lura spelbolagen på att garanterat kunna plocka ut sina bonuspengar.

Beroende på vilket spelbolag man använder bör man läsa på exakt vilka omsättningskrav som gäller. Man behöver förstå om det till exempel räcker med att spela för bara sina bonuspengar för att räknas till omsättningskraven eller om man även samtidigt behöver omsätta sina insatta pengar. Se också till att du förstår hur du kan hålla koll på hur mycket av omsättningskraven som är uppfyllda. Vissa spelbolag redovisar pengarna på ett bonus-konto samt ett konto för ”riktiga” pengar. När omsättningskraven är uppfyllda trillar pengarna över till kontot för ”riktiga” pengar.

Omsättningskraven för insättningsbonusar varierar alltså mellan spelbolag så se till att läsa på vad som gäller för just ditt spelbolag innan du väljer att utnyttja bonussystemet.